DAMACAPRONE
Poly (Glycolide-co-caprolactone) [Poliglecaprone 25]
Monofilament
Sentetik emilebilir steril sütür
Boyalı(Mor) ve Boyasız
TANIM
DAMACAPRONE sentetik, steril, emilebilir cerrahi ameliyat ipliğidir. Polimerli yapıdadır, %100 Poly (glycolic-co-caprolactone) (PGCL) homo polimerinden oluşur. Monofilament olmakla beraber boyalı yada boyasız çeşitleri vardır.
DAMACAPRONE antijen ve pirojen değildir ve emilim sırasında sadece hafif doku reaksiyonu ortaya çıkar ve yaşayan bir organizmaya yerleştirildiğinde organizma tarafından 80-120 gün içinde tamamen emilim gerçekleşir.In vitro ortamda, ilk 2 hafta içinde mukavemetini %41 oranında korur.
DAMACAPRONE Avrupa Farmakopesi, Avrupa Tıbbi cihazlar yönetmeliği 93/42/EEC ve Amerika Birleşik Devletleri Farmakopesi’nde emilebilir sentetik sütürler için tanımlanmış gerekliliklerin tümünü karşılar.
ENDİKASYONLARI
DAMACAPRONE genel olarak yumuşak doku yakınlaştırmalarında kullanılır. DAMACAPRONE kardiovasküler , nörolojik dokularda, mikrocerrahi işlemleri veya oftalmik ameliyatlarda kullanılmaz.
KONTRAENDİKASYONLARI
DAMACAPRONE emilebilir sütür olduğundan, bağ doku gibi yakınlaştırılması için kuvvet uygulanması veya gerginlik gerektiren yerlerde kullanılmamalıdır.
UYARILAR
Uygulanan bölge ve sütür materyaline göre yara açılma riski değişeceğin- den, kullanıcılar; yara kapama için emilebilir sütür uygulayacaklarından cerrahi prosedürleri ve teknikleri iyi bilmelidir.
Kullanıcılar sütürleri seçerken in vivo performansı dikkate alınmalıdır.Yaşlı, bünyesi zayıf hastalarda veya yara iyileşmesinde gecikme sorunu yaşayan hastalarda bu sütürün kullanımı uygun olmayabilir.
Kapama bölgesinde genişleme, gerilme veya şişme olduğunda veya ek destek gerektiğinde cerrah ek olarak emilmeyen sütür kullanabilir.
Her yabancı cisim gibi , cerrahi iplik de idrar ve safra sistemindeki tuzlu solüsyonlarla uzun süre temas halinde olduğunda, böbrek/safra taşı oluşumuna sebep olabilir.
DAMACAPRONE emilebilir bir sütür materyali olduğundan geçici olarak yabancı cisim gibi davranış gösterebilir. Kontamine olmuş veya enfekte yaraların tedavisinde kabul edilmiş cerrahi uygulamaların takip edilmesi gerekmektedir.
Tekrar sterilize edilmez. Sütürler tek kullanımlıktır.
Açılmış poşetleri veya artan iplikleri atınız. Açık veya hasarlı ürünleri kullanmayınız.